2021 - Október

Jelenleg olvasott magazin 2021 - Október Előző magazinok megtekintése


Kezdőlap /

Nagy örömmel és sok várakozással vettünk részt az Infotér Konferencián, ahol ebben az évben már az Infotér csapatához csatlakozva vehettünk részt az eseményen.

Az eseményen előadást tartott:

Czimbalmos Levente

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjának (MVP) szakmai vezetője

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Novák Katalin

családokért felelős tárca nélküli miniszter

Akivel volt alkalmunk rövid egyeztetést folytatni, egy a jövőben megvalósuló fejlesztésünk kapcsán.

 

Az Infotéren elvi megállapodás született arról, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozás Vezérlő szorosabbá fűzi kapcsolatát és 2022-ben a lehető legszorosabban működik együtt a digitalizáció területén.

 

2021-12-05 07:48:09
Lőrincz Balázs

Kezdődik Magyarország legnagyobb infokommunikációs rendezvénye.

https://www.youtube.com/watch?v=waa1xzdIE8U

2021-12-05 07:39:50
Lőrincz Balázs

A hazai kkv-k többsége nem gondolkodik ilyen nagy léptékekben, bár a digitalizáció számukra is óriási lehetőségeket tartogat, és ezekről (szokás szerint) sok szó esik az Infotér Konferencián.

A járvány – mint mindenre – a kkv-szektorra is nagy hatást gyakorolt: sok százezer vállalkozás sok millió otthonba költöztette át a működését. Számtalan kkv volt kénytelen alapvető eszközökbe, szoftverekbe, szolgáltatásokba beruházni, hogy a lezárások idején is folytatni tudják a működést. Ez azonban még korántsem üzleti digitalizáció. A cégek valamivel szervezettebbek lettek, ahogy  a digitális megoldások világa megérintette őket de a legtöbben a profitcenter működésük, azaz az üzleti folyamataik egyszerűsítésére és korszerűsítésére továbbra sem találják, vagy hallják meg a megfelelő válaszokat – figyelmeztet Czimbalmos Levente, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjának (MVP) szakmai vezetője. Ezzel együtt sem szabad lebecsülni a fundamentumok jelentőségét. Számos kkv-hoz és vezetőjéhez került közelebb a digitalizáció világa, és ismerték fel, hogy mindez közel sem annyira bonyolult, mint amennyire hitték, ráadásul kézzelfogható segítséget és előnyöket tud nyújtani a mindennapokban; sőt, válsághelyzetben a túlélés záloga is lehet.

 

Ez igaz a kisebb vállalkozások vezetőire is, de a felismerésbe és az örömbe némi kijózanító tényező is vegyül, teszi hozzá Czimbalmos Levente. Egyrészt, most már azt is látják, hogy ők és vállalkozásuk milyen mértékben van lemaradva az élmezőnyhöz, vagy akár a saját lehetőségeikhez képest. Másrészt azzal is szembesülniük kell, hogy az informatika intenzívebb használatával bizony a céges birtokvédelemre, azaz az IT-biztonságra is fokozottabb figyelmet kell fordítani.

Százezreket várnak

A járványhelyzet idején természetesen az MVP szolgáltatásai (rendezvények, informatikai audit és „segélyező” tanácsadás) iránt is megnőtt az érdeklődés, és szerencsére azóta is egyre többen kérnek segítséget vállalkozásuk digitalizálásához. A keresett megoldások között kiemelt helyen szerepelnek az ügyfélkapcsolati, projektmenedzsment, iratkezelési és főként a csoportmunkát támogató eszközök, no és persze a kontaktusmentes megoldások és az IT-biztonság. „Most nyáron volt is egy nagyobb pályázati dömping, ahol ezres nagyságrendben folyamodtak a cégek támogatásért digitális elemekkel kombinált fejlesztésekhez. Nagyon reméljük, hogy az októberi Konferencián már ennek tapasztalatairól és persze a jövőről is be tudunk majd számolni, azonban fontos kihangsúlyozni, az informatika önmagában nem megoldás, pusztán eszköz ahhoz”, mondja Czimbalmos Levente.

2021-12-05 07:38:29
Lőrincz Balázs