2021 - Július

Jelenleg olvasott magazin 2021 - Július Előző magazinok megtekintése


Kezdőlap /

„Hiába a jó fizetés, óriási hiány van informatikusokból”. - írja az Index. A teljes cikket itt olvashatják: https://index.hu/gazdasag/2021/03/07/informatika_digitalizacio_oktatas/

A koronavírus-járvány alatt a lakosság szélesebb rétege tapasztalhatta, hogy mekkora szükség van a digitalizációs fejlesztésekre. Vegyük figyelembe például a “home office-t” vagy éppen az online platformokon történő oktatást. Jelentősen felgyorsult a digitalizáció és az ezzel kapcsolatos igény is rohamosan nő, viszont az informatikus szakmában elképesztő mértéket öltött a munkaerőhiány. Ennek a munkaerőhiánynak köszönhetően az informatikusok keresnek a legjobban, amit egy kutatás is alátámaszt.

A koronavírus során rengeteg mikro-, kis-, és középvállalkozás kényszerült arra, hogy nagyobb mértékben megjelenjenek online térben is, viszont sokan közülük egyáltalán nem, vagy csak alig jártasak az informatika világában. Kénytelenek voltak szakembert felkérni például egy weblap/ webshop elkészítésére, ami nem kívánt plusz kiadást eredményezett az amúgy is gondterhes járványhelyzet alatt.

A Vállalkozás Vezérlő pontosan ezen mikro-, kis-, és középvállalkozások számára nyújt megoldást úgy, hogy ahhoz ne kelljen külön szakembert felkérni. A Vállalkozás Vezérlő összeköti a lakosságot, az önkormányzati és a vállalkozói szektorokat. Az önkormányzatok könnyen elérhetik, informálhatják a lakosságot két irányú kommunikáció segítségével. A lakosság pedig információkhoz juthat akár önkormányzati részről, akár különböző vállakozások termékei között keresgélve. A vállalkozások online megjelenést kapnak, továbbá különböző ERP modulokat teljesen megfizethető áron. A vállalkozások könnyedén, lépésről lépésre vezényelt útmutatóval hozhatják létre akár a saját webáruházukat és érhetik el a vevőiket.

Küldetésünk az Önkormányzati és KKV szektorok digitalizációs szintjének emelése, egymással és a lakossággal való összekötése hatékonyságuk, profitabilitásuk növelésének megsegítése.

2021-08-23 12:20:28
Lőrincz Balázs