2021 - Június

Jelenleg olvasott magazin 2021 - Június Előző magazinok megtekintése


Kezdőlap /

A Vállalkozás Vezérlő egyik partnere, az MKOE a tavalyi zárások alatt felfigyelt arra, hogy szinte lehetetlen elkerülni a digitalizációt.

Az egész éven át tartó, havonta jelentkező DIGIKLUB adásai során igyekeznek olyan újdonságot és digitalizációs lehetőségeket körbejárni, amely elősegítheti a szakma fejlődését továbbá modernizációját. Az adások során olyan vendégeket hívnak meg, akik már sikerrel alkalmaztak újító megoldásokat. Céljuk ezzel, hogy olyan digitális megoldásokat ismertessenek, amelyek már a gyakorlatban is helytállnak és hatékonyan segítik a mindennapi munkavégzést.

A Júniusi DIGIKLUB adásával kapcsolatban interjú készült Benedek Csabával, az MKOE alelnökével. A júniusi adás középpontjában a Cashbook innovatív rendszere és a könyvelői munka megkönnyítése állt.

Meghívott vendékek között szerepeltek:

• Vecsera Gergely

• Izsák Péter

• Szilágyi Anita

• Volenszki Sándor

Benedek Csaba az interjú alkalmával röviden ismertette, hogy miért is jött létre a Digiklub és az eddigi adások kapcsán milyen tanulságokat tudott levonni.

A részletes interjút az alábbi oldalon tudják elolvasni: https://www.mkoe.hu/hirekolvas#hir-137g

A Digiklub július-i adásában meghívottként a Vállakozás Vezérlő is hosszabb lélegzetvételben fog beszélni a digitalizációs lehetőségekről.

2021-08-23 12:19:02
Lőrincz Balázs

Készítettünk egy rövid interjút munkatársnőnkkel azzal kapcsolatban, hogy hogyan is kezdett el nálunk dolgozni, milyen tapasztalatokkal gazdagodott nálunk, valamint milyen fejlődési lehetőségeket lát magára nézve.

Kérlek meséld el, hogyan is kerültél a céghez?

„A covid-19 vírushelyzet második hulláma által én is azon emberek közé kerültem, akik elveszítették a munkájukat. Hónapokig munkanélküli voltam és rengeteg helyről kaptam elutasító üzenetet. Amikor már teljesen reménytelenné vált volna a helyzetem, szembejött velem ez a nagyszerű lehetőség a cégnél, és visszagondolva egyáltalán nem bántam meg, hogy éltem is vele, valamint nem is tudnék ennél hálásabb lenni érte.”

Mindig is érdekelt téged az IT világa?

„Őszintén szólva soha nem érdekelt az IT világa, nem igazán éreztem azt, hogy bármilyen módon is érvényesülni tudnék ebben a világban. Természetesen ez az álláspontom mára már teljesmértékben megváltozott, már tudom, hogy számomra is van benne hely, valamint az érdeklődésemet is egyre inkább felkelti.”

Mit tapasztalsz, tartogat számodra fejlődési lehetőséget a cég? Ha igen, miben látod ezt?

„Mivel egy számomra teljesen idegen világba kerültem bele, ahol mindent az alapoktól kezdve kell lépésről-lépésre megtanulnom, úgy gondolom, hogy csak fejlődési lehetőséget tartogat számomra ez az irány. Kíváncsi természetemből adódóan szeretek folyamatosan új dolgokat megtanulni, új szituációkban, munkakörökben kipróbálni magam. Arról már nem is beszélve, hogy minél nagyobb kihívást jelent számomra egy adott munka, annál lelkesebben vágok bele.”

Áruld el, mit szeretsz a leginkább a munkádban? Milyennek látod a munkahelyi légkört?

„Leginkább a kihívásokat szeretem. Napról napra lehetőségem van bizonyítani önmagam, illetve a munkatársaim számára is, hogy igen, van helyem itt és képes vagyok rá. Ami ráadásul bónusz számomra, hogy visszacsöppenhettem egy kicsit a grafikusi munkákba is. Művészeti Középiskolát végeztem, de utána teljesen más irányba sodort az élet. Most a cégnél viszont lehetőséget kaptam arra, hogy ezen belül is dolgozhassak és fejlődhessek, ami rendkívül jó érzés. A munkahelyi légkör pedig nem is lehetne ennél ösztönzőbb, támogatóbb. A munkálatok valódi csapatmunkában folynak egymást előrébb segítve.”

Véleményed szerint, számodra mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

„A legnagyobb kihívás az, hogy napról napra egyre újabb és nagyobb jelentőséggel bíró feladatokat lássak el legnagyobb részt teljesen önállóan. Gyors ütemben és nagy lépésben kell fejlődni, de ez mind ösztönöz arra, hogy egyre jobban és fókuszáltabban végezzem a munkám.”

Végezetül mit gondolsz a jelenlegi álláspontod alapján, rövidtávon vagy hosszú távon tervezel a cégnél dolgozni?

„Mindenképpen hosszútávon gondolkozom a cégnél, viszont nem örökre. Minél jobban beleásom magam az IT világába, egyre több dolog ragadja meg a figyelmemet és kelti fel az érdeklődésemet. Fantasztikus fejlődési lehetőség és olyan kapcsolatitőke kialakítására is lehetőség van, ami a későbbi terveimre nézve még hasznosnak bizonyulhatnak.”

2021-08-23 12:18:25
Lőrincz Balázs

Fókuszban a Könyvelők Júliusban az MKOE Digiklub vendége lesz a Vállalkozás Vezérlő

 

Új szakaszába érkezett az Vállalkozás Vezérlő és a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének együttműködése.

Egy podcastet készítünk, melyben bemutatjuk az együttműködés irányait, melyek a következők:

  1. Szoftverekkel látjuk el az MKOE tagokat
  2. Nagyköveti rendszert alakítunk ki a szoftverek terjesztésére, valamint a könyvelt cégek MKOE pártolói taggá válásának érdekében
  3. Hamarosan pályázati ajánlóval látjuk el az MKOE tagokat és könyvelt cégeiket

Hallgassa meg Ön is adásunkat, 2021.07.28-án!

 

2021-08-23 12:16:04
Lőrincz Balázs

Ma már nincs is olyan döntéshozó, aki ne az innovációban és a digitális informatikában látná a változás és fejlődés lehetőségét. Az Infoparlament második alkalommal vonult a digitális térbe, s idén június 10-én tartotta meg konferenciáját.

Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke kifejtette, hogy a biztonságra áldozni kell. Alapvető változások kellenek, hogy felépüljön egy új világ. Az informatika a nyertese ennek az időszaknak.

Ha a döntés jó kezekben van, akkor sok problémát meg tud oldani. Kifejtette, hogy az elit felelőssége sosem volt ilyen nagy, mint most.

„Ami versenyképes és hatékony, az ma már digitalizált. Az informatikai rendszernek minden szektorra hatása van, ezért nem mindegy, hogy ez a tér mennyire biztonságos” – fejtette ki Soltész Attila.

Leszögezte: Az új mechanizmusok kialakítása jelenleg zajlik, most kell jó irányba állítani a váltókat.

Magyarország új technológiai korszakba lép

Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere elmondta, hogy kiemelt prioritás a magyar kormány részéről is a digitális fejlesztés.

Kiemelt fejlesztési irány az egészségügy. Elmondta, a közeljövőben az egészségügyi rendszerre fordítják majd a legnagyobb tételt, mert ezek hozzájárulnak az orvosi rendszer költséghatékonyságához.

A beruházások sikeres és gyors megvalósítása a hatékony társadalmi párbeszéden múlik majd. Az igazságszolgáltatás az adatalapú, mesterséges intelligenciát támogatja.

Mint mondta, előnyösebb helyzetbe kerül az állam, ha szabályozási lehetőségekkel közvetett módon hat a működésre, s a közigazgatás hatékonysága is nő.

A gazdaság újraindításában is fontos szerepe van a digitális átállásnak.

A Nemzeti Adatvagyon Ügynökség vezetője, Gál András Levente bemutatta szervezetük működését. Szintén megerősítette, széles konszenzussal jelent meg a mesterséges intelligencia és az adatpolitika, ugyanis az adatgazdaság központi kérdéssé vált. Az új kihívásokra digitális államkormányzás alakult ki, s meghirdetésre került a Digitális Jóléti Program 2030.

 

2021-08-23 12:12:46
Lőrincz Balázs

Az Europ-Assistance elsők között vált a Vállalkozás Vezérlő stratégiai partnerévé. Októberben megjelenő ágazati szoftverünk biztosítási partnere is lesz kiegészülve a K&H Bank és Biztosítóval.

Csodálatos napot tölthettünk szuper szervezésben, nagyon köszönjük! Jövőre saját hajóval állunk rajthoz!

 

2021-08-23 12:11:14
Lőrincz Balázs