2021 - Május

Jelenleg olvasott magazin 2021 - Május Előző magazinok megtekintése


Kezdőlap /

Interjú munkatársunkkal – Káposztás Cintiával

 

Készítettünk egy rövid interjút munkatársnőnkkel azzal kapcsolatban, hogy hogyan is kezdett el nálunk dolgozni, milyen tapasztalatokkal gazdagodott nálunk, valamint milyen fejlődési lehetőségeket lát magára nézve.

Kérlek meséld el, hogyan is kerültél a céghez?

„2020 márciusában bejött a koronavírus, ami a saját szakmámat teljesen ellehetetlenítette, mindössze pár hónap alatt. Mindig is szálloda iparban dolgoztam, a tanulmányaim is ahhoz kötődnek, ám az élet ezt máshogy akarta. 2020 őszén a második/harmadik hullám elején nem volt hova tovább, el kellett hagynom a komfortzónámat, és egy teljesen új irányt, lehetőséget dobott elém az élet.”

Mindig is érdekelt téged az IT világa?

„Soha nem gondoltam volna, hogy egy IT cégnél fogok dolgozni, illetve bármilyen szinten beleillhetek egy IT cég működésébe. Soha nem érdekelt ez az irány, de a sors mindig kifürkészhetetlen. Az elején nehezen, de megbarátkoztam az újjal és most már érdekel is ez a világ.”

Mit tapasztalsz, tartogat számodra fejlődési lehetőséget a cég? Ha igen, miben látod ezt?

„Mivel ennél a cégnél minden téren a nulláról indultam, úgy gondolom, csak fejlődni fogok. Már rengeteget tanultam a pályázatok világáról, a pályázat és az IT kapcsolódási lehetőségeiről, de még mindig rengeteg újdonsággal találkozom, ahol igyekszem helytállni és a lehető legtöbbet tanulni.”

Áruld el, mit szeretsz a leginkább a munkádban? Milyennek látod a munkahelyi légkört?

„Azt szeretem leginkább, hogy nincs két egyforma nap. Minden nap új feladatok jönnek szembe, minden nap más probléma, megoldandó feladat. Szeretem, hogy bármit csinálok, azzal csak tanulok.”

Véleményed szerint, számodra mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

„A legnagyobb kihívás igazából ugyanaz, amit szeretek is. A tanulás, az új helyzetek megoldása, a bizonyítás, legfőképp magamnak, hogy meg tudom állni a helyemet.”

Jelenleg milyen pályázatokkal foglalkozol, illetve pontosan mi a feladatod a pályázatokkal kapcsolatban? Szereted ezt csinálni?

„Jelenleg egy nagy pályázatot menedzselek, ami horvát-magyar együttműködésen alapul, B-Light a neve. Itt a beadástól kezdve a hiánypótláson át a teljes kommunikációt én bonyolítom le a horvát partnerekkel. Egyéb pályázatokkal kapcsolatban az első körben mindig az én feladatom a pályázat teljes megismerése, majd cégen belüli bemutatása, aztán a későbbiek során mindig alakul, melyik pályázatot kell nekem menedzselnem.”

Végezetül mit gondolsz a jelenlegi álláspontod alapján, rövidtávon vagy hosszú távon tervezel a cégnél dolgozni?

„Mindenképpen hosszútávon szeretnék maradni. Ennek egyik legnagyobb oka, hogy a covid teljesen megváltoztatta a nézőpontomat. Már nem a szálloda jelenti nekem a világot, habár még egy kicsit vágyom vissza, már jobban vágyom az újdonságokra, a kihívásokra, és egy biztos lehetőséget és jövőt látok a cégnél.”

2021-08-23 12:03:39
Lőrincz Balázs

„Év Digitális Faluja” díj pályázat - A magyar falvak digitalizációs fejlődéséért

Balla Attila - a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese - bejelentette az „Év Digitális Faluja” díj megalapítását.

Az Év Digitális Faluja címre az idei évtől tudnak majd az 5000 fő alatti, digitális innovációkat alkalmazó települések pályázni az alábbi négy kategóriában:

• Innovatív települési környezet

• Fenntartható épített és természeti környezet

• Innovatív társadalmi és közösségi jólét

• Innovatív gazdasági ökoszisztéma

Az elismerés a magyar digitális település- és térségfejlesztés egyik legrangosabb kitüntetése lesz, amelynek köszönhetően a már létező hazai digitális jó gyakorlatok széles körben vállnak elérhetővé, ezzel hozzájárulva a települések közötti együttműködések kialakulásához, valamint a helyi közösségek erősödéséhez és a térségszintű fejlesztések elterjedéséhez.

Az ügyvezető-helyettes bejelentése során kiemelte:

„A díjjal ösztönözni szeretnénk a települések vezetőit, és a térségi döntéshozókat, hiszen falvaink - a magyar vidék kincsei - az okos, úgynevezett "smart" megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.”

Az Év Digitális Faluja’ díj a pályázó településen megvalósult okosváros-, okosfalu-módszerek és technológiák alkalmazása alapján nyerhető el.

Az Év Digitális Faluja címre 2021. július 1-től lehet pályázni.

A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetőek a civitassapiens.hu weboldalon.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Digitális Jólét Programmal együttműködve a budaörsi TBPC boltunk által - az ország első eKözpont- DJP Pontjaként - mi magunk is hozzájárulhatunk a digitális fejlődéshez.

2021-08-23 12:02:10
Lőrincz Balázs

Mint arról már beszámoltunk a COVID-19 járvány kitörésével egyidőben a Budaörs, Szabadság út 14 szám alatt működő üzletünk a Digitális Jólét Program partnere lett, de épp a pandémia miatt hivatalos megnyitónkat csak 2020. december 3-án tartottuk.

Nagy büszkeség, hogy mindefajta segítség nélkül kollégáink sokszor erőn felüli munkájának köszönhetően a hivatalos megnyitó óta immáron több, mint ezer esetben segíthettünk legtöbbször idős embereken, akik mind nagyon kedvesek, és egymásnak ajánlják ingyenes szolgáltatásunkat.

A kora tavaszi, számunkra nagyon megterhelő időszakban felszínre került a Budaörs Városát súlytó parkolási nehézség, mely nem kerülte el a Digitális Jólét Pontot sem. Számos esetben nem tudtak a problémával küzdő idős emberek leparkolni, mely miatt következő látogatásukkor füzetnyi, felírt problémát és reklamációt hoztak kollégáinknak.

A digitális gondokat megoldottuk és megértették, hogy a parkolásban kizárólag az Önkormányzattal közösen van módunk segíteni.

Sajnos többszöri kérésünkre, azaz, hogy legalább egy parkolóhelyet a Digitális Jólét Pont ügyfelei számára kijelöljenek és fenntartsanak a Városi Önkormányzat azóta sem reagált, így a segítség mellett a parkolási logisztika is a Vállalkozás Vezérlő feladata lett, melyet cserébe a sok kedves és bíztató mondatért igyekszünk elvégezni.

 

    

2021-07-19 20:02:21
Lőrincz Balázs

A tavaly novemberi nagyszerű rendezvény után további közös terveink vannak, melyek egyrészt érintik a Vállalkozás Vezérlő Önkormányzati moduljait, másrészt érintik a vállalkozások számára készített megoldásainkat, harmadrészt figyelembe veszik a lakossági elérést, és a lakosságnak készített szoftverünket.

Olyan rendezvénysorozatot tervezünk, melyen a szakmai partnerek mellett célzottan vesznek majd részt a célcsoportok képviselői, így egyfajta szakmai konferencia keretein belül, könnyed beszélgetés keretében mutathatjuk be megoldásainkat, egyszersmind alkalmunk nyílik további fejlesztési ötleteink megvitatására is.

Ezúton is köszönjük az egyetem kezdetektől való támogatását!

 

 

2021-07-19 19:54:05
Lőrincz Balázs

Szorosabb együttműködés a Vállalkozás Vezérlő és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége között

 

Szorosabb együttműködés a Vállalkozás Vezérlő és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége között

Szöveg:

2020 decemberével a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen történt felajánlásunk után, miszerint ingyenesen szolgáltatjuk önkormányzati szoftverünket az 1000 fő lakosságszám alatti települések részére, megkezdtük a közös szakmai munkát a TÖOSZ-szal. A szoftver fejlesztése mellett a párbeszéd okán felajánlásunkat bővítettük, így a 2021-es év végétől minden önkormányzatnak díjmentesen fogunk szolgáltatni, ezzel segítve őket a digitalizációs elvárásoknak megfelelni, valamint levesszük a vállukról a terhet, melyet az önálló applikációk fejlesztése rótt volna rájuk.  Innovatív megoldásunk nemcsak kiváltja azokat, de valóban ösztönzi a lakosságot és a vállalkozásokat a folyamatos használatra, és mindezt országos eléréssel, nagyon könnyed kezelhetőséggel, valamint számos ERP modul használatával teszi.

A TÖOSZ-szal azonban nem csak ebben a témában működünk együtt, sőt nagy örömmel mondhatjuk el, hogy hamarosan piacra vezetni kívánt új ágazati szoftverünk kiemelt partnere is lesz.

Az új szoftverünk bejelentése a Kossuth Rádióban 2021. szeptemberében várható.

 

   

2021-07-19 13:11:28
Lőrincz Balázs