2021 - Április

Jelenleg olvasott magazin 2021 - Április Előző magazinok megtekintése


Kezdőlap /

Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Révész Máriusz, az Önkéntességet és Adományozást koordináló akciócsoport vezetője közös levélben fordult a köztestületek vezetőihez és a digitális ágazatot képviselő szakmai szervezetekhez, melyben arra kérik őket, hogy csatlakozzanak Digitális Összefogás kezdeményezés keretében megvalósuló informatikaieszköz-gyűjtéshez.

Ennek jegyében a Modern Vállalkozások Programja valamint más szervezetek felé a Vállalkozás Vezérlő és Partnere az ERP Smartkey több felajánlást tett a pandémia alatt, szinkronban a felkéréssel, a hazai vállalkozások digitalizációs lehetőségeinek megsegítését illetően.

Büszkén mondhatjuk, hogy több, mint 200 vállalkozás választotta rendszereinket az elmúlt 6 hónapban. A saját felmérésünk alapján, büszkén jelenthetjük ki, hogy a felhasználóink körében, kiemelten a digitalizációs problémáikat felismerők között nagyon nagy tetszést váltottak ki moduljaink és megoldásaink.

Köszönjük, hogy elfogadták felajánlásunkat, továbbra is azon fáradozunk, hogy a jelenleg elérhető szoftvereink mellett a jövőben elkészülő újabb ágazati megoldásaink mind szélesebb körben adjanak a piaci szereplők által megfizethető, korszerű, felhő alapú megoldásokat.

 

 

ITM: együttműködés kell a gazdaság védelméhez, ezért a kormány folyamatosan  egyeztet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával   

2021-07-19 13:02:47
Lőrincz Balázs

A járvány elsöpri a digitalizációval kapcsolatos ellenérzéseket, az informatikai szakma felelőssége, hogy az átalakulást jól vezesse.

 

A megfelelő fókuszáltság, a kompetenciák és a rendelkezésre álló kapacitás dönti majd el azt, hogy a járvány után kik és milyen módon tudnak sikeresek maradni – mondja Kaszás Zoltán. A T-Systems Magyarország vezérigazgatója, az IVSZ Elnökségi Tagja.

Az új helyzetben mennyire változik az ügyfelek szolgáltatás igénye? Van közte olyan, amit maga a járványhelyzet hozott felszínre?

K.Z.: Hadd kezdjem saját magunkkal, mert a helyzet most olyan, mint amit a repülőn utazva hallunk az utaskísérőktől: ha hirtelen leesik a kabinnyomás, akkor először mindenki magának tegye fel az oxigénmaszkot, utána segítsen másnak.

Komplett infokommunikációs szolgáltatási spektrumot nyújtó vállalatként önmagunk referenciájaként szupergyors transzformációt vittünk véghez: felskáláztuk a VPN csatornáinkat, bevezettünk számos digitális eszközt. Március 13-án, pénteken végrehajtottunk egy éles tesztet, és másnap bejelentettük, hogy szombattól mindenki otthon marad.

Értelemszerűen az ügyfeleinktől most elsősorban infrastruktúra-bővítésre, kiépítésre érkezik nagyon sok megrendelés. Elsődleges lett a cégek életében az esélyegyenlőséget erősítő konnektivitás, mert ha van kapcsolat, mindegy, hogy honnan intézed az ügyeidet. Ezzel rögtön megteremtődik az igény a biztonságra is: nemcsak a működésre vonatkozóan, hanem az adatbiztonságra és az információbiztonságra is.

A harmadik helyen pedig az együttműködést, kollaborációt kiszolgáló eszközök iránti igény áll. Itt nemcsak az ismert kommunikációs alkalmazásokra gondolok, hanem a felhő által lehetővé váló kollaboratív működésre. A digitális tartalmak létrehozása és megosztása rendkívül fontossá vált különösen az oktatásban és az egészségügyben.

Teljes cikk:

https://digitrendi.hu/a-jarvany-elsopri-a-digitalizacioval-kapcsolatos-ellenerzeseket/

2021-07-19 12:58:02
Lőrincz Balázs

A Budapest Gazdasági Egyetem felkérésére online előadást tartottunk a hazai mikró, kis és középvállalkozások digitalizációs kihívásairól.

A Lőrincz Balázs és Morvai Csaba által tartott sikeres előadás érintette a pandémia előtt és közben kialakult digitalizációs helyzetet, valamint kitért arra, hogy milyen támogatási modellek állnak a szektor rendelkezésére, ahhoz, hogy finanszírozni tudják a bevezetni kívánt fejlesztéseket, ezzel együtt kitért a pályázatokkal és azok fenntartásával kapcsolatos kérdésekre.

Meghívóként és moderátorként a beszélgetést Vácziné dr. Takács Edit adjunktus asszony vezette, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy felajánlásaként, megtisztelő lehetőségként elfogadhattuk a vendégelőadói státuszt. A szünetben megkezdhetjük a felkészülést a következő tanévre, mely már tartalmazni fogja a Vállalkozás Vezérlő szoftvereit, így segítve a jövő vállalkozóit és gazdasági szakembereit.

 

KVIK Nyitóoldal

2021-07-19 12:56:40
Lőrincz Balázs